C# ile Dijital Saat (Digital Clock)
Kategori C#, Genel, Programlama, Oluşturulma Dec.28, 2011
Analog Saat ve Döviz.NET projelerinden sonra bir Dijital Saat yapmak geldi içimden. Aslında bu işin ne kadar kolay olduğunu göstermekti amacım. Basit bir form tasarlıyorsunuz ve ona uygun resimler ile süslüyorsunuz. Gerisi zaten kaynak kod ile geldiğinden size sadece kodları projenize eklemek kalıyor. Hepsi bu. Dijital saat yapımında Yahoo! Widgets kütüphanesinde bulunan Digital Clock çalışmasını örnek aldım. Yani resimlerin tamamı bu projeden. Elbette birebir aynı değil. Bazı özellikeri devre dışı bırakmak zorunda kaldım. Malum amacımız temel bazı şeyleri öğretmek olduğundan oldukça sade bir proje yapmalıyız. Bu projeye Tema özelliği de ekledim. Eğer ana pencere üzerinde farenin sağ tuşuna basarsanız içerik menüsü görüntülenecektir. Ekrandaki Temalar menüsünden 4 farklı temadan birini seçebilirsiniz. Çalışma esnasında seçtiğiniz tema hemen uygulanactır. Daha fazla söze gerek yok sanırım. İndirin ve tecrübelerinizi bizimle paylaşın. Kolay gelsin...
digital-clock-csharp-source.rar [641 KB] |
January 3rd, 2012 on 8:46 pm
“Çok güzel progralar…Beyninize sağlık…”
January 3rd, 2012 on 8:50 pm
Teşekkürler, güle güle kullanın…
January 4th, 2012 on 10:24 am
Programlarınızın genelini çok beğendiğimi yazmak ile başlamak istiyorum.Kaynak kodlarını da vermeniz sizin çok paylaşımcı olduğunuzu gösteriyor.Ama mümkünse ileri ye dönük olarak programlarınızın genelinde source code un altında derlenmiş halini de yayınlamınızı rica edeceğim visual studio yükleyemek baya zaman sürdüğü için ve bir çok kullanıcı bilmediği için. Sıkı bir takipçiniz olarak çok fazla zor talep olmayacağını düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim fazla ihtiyacınız olmasada.
Daha nice faydalı programlar üretmeniz dileğiyle.
January 4th, 2012 on 11:42 am
Çalışmalarımı beğendiğinize sevindim, teşekkürler. Aslında projelerin derlenmiş hali kaynak kod ile geliyor. bin/Debug klasörü içinde mevcuttur. Öenek projeler son kullanıcıya hitap etmediğinden ayrıca derlenmiş halini koymadım açıkçası. Ama release sürümünü bir demo project adı altında yayımlamak iyi olur dediğiniz gibi. Bundan sonraki örneklerimde dikkate alacağım. İlginize teşekkür ederim, kolay gelsin…
January 5th, 2012 on 12:39 am
Saat güzel bir çalışmaya benziyor. Sanırım Setup hali yok. buna birde alarm taksak çalar saat gibi masa sütünde muazzam olur bence
Saygılarımla…
January 5th, 2012 on 1:09 am
Bu proje sadece bir örnektir. Tamamen yazılım geliştiriciler için tasarlanmıştır. Maalesef son kullanıcıya hitap etmez.
February 10th, 2012 on 9:34 am
teşekkürler,teşekkürler,teşekkürler,teşekkürler 🙂
C# ile nice zamandır ilgileniyorum ancak sizin bu örneklerinizdeki gibi başarılı yardımcı dökümanlara hiç bir yerde ulaşamamıştım bu zaman kadar ve belirtmek isterim ki tasarım konusunda gerçekten başarılısınız. Yolunuz açık olsun umarım devamı da gelir
February 13th, 2012 on 1:44 pm
Tesekkur ederim. Aslinda vaktim olsa daha cok proje yapacagim.
March 2nd, 2012 on 3:03 pm
Pekala programlarınız çok güzel fakat biz kullanıcı olarak bu programı nasıl çalıştıracağız. Bu programın kurulumlu bir exe dosyasınıda yayınlasaydınız daha güzel olacaktı.
Bu yaptığınız tüm programlar için eöeğiniz için teşekkür ederim.
March 2nd, 2012 on 10:30 pm
Bu bölümdeki örnekler “son kullanıcılar” için uygun değildir ve tavsiye edilmez. Bu proje sadece “yazılım geliştiricileri” içindir. Eğer yine de kullanmak istiyorsanız kaynak kod içinde “Debug” klasörü mevcut. Bu kalsörde çalıştırılabilir sürümünü bulabilirsiniz.
August 19th, 2012 on 12:42 pm
güzel bir site . başarılar dilerim. İyi bayramlar.
August 19th, 2012 on 10:09 pm
Teşekkür ederim, size de iyi bayramlar dilerim…
December 15th, 2012 on 11:13 am
hocam yapmış olduğunuz örnekler süper zaten delphi de süperdiniz. bir şey sormak istiyorum delphiden vstudio geçtiğinizde kaynak olarak kendinize neleri referans aldınız.
Ben de WPF öğrenmeye çalışıyorum…
Örnek kodlara baktım ve delphi de yapmış olduğunuz görsellik için uyguladığınız procedureler vstudio projelerinde de var bunları neyin ne işe yaradığını bulup nasıl yazıyorsunuz.
Hayranım size….
Emeğinize sağlık…:)
December 15th, 2012 on 11:31 am
Beğendiğine sevindim, teşekkür ederim.
Delphi ile C# arasında benzerlikler diğer dillere oranla daha fazladır ama en önemli yardımcım MSDN dir. Burada bulunan fonksiyonlar Windows API seviyesinde olduğundan kullanımı dilden bağımsızdır. Eğer Windows altında çalışan iyi programlar geliştirmek istiyorsanız MSDN mutlaka yardımcı kaynak olarak seçilmeli. Kullandığınız dilin bu noktadan sonra pek bir önemi kalmıyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
March 30th, 2013 on 11:17 pm
Merhabalar,
Bu back ground layer’ları nerden buluyorsunuz?
Kendiniz mi yapıyorsunuz?
Biz kendimize göre yapmak istesek nerden buluruz ya da yaparız.? (mesela 0-400 m/sn hız göstergesi)
şimdiden teşekkürler
March 30th, 2013 on 11:37 pm
Merhaba,
Bu layer’ların çoğunu genelde internetten buluyorum. Bazende Photo Shop ile kendim yapıyorum. Bu tarz layer’ları yapmayı gösteren birçok site mevcut. Bu sitelerde hazır şablonlarda var. Kaynak çok açıkçası. Kolay gelsin…